Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Pagina's
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Tuina Massage

Tuina (spreek uit twie na) is een medische massage binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. (Tuina massage wordt ook Chinese massage genoemd)

De massage bestaat al meer dan 2000 jaar.

“Tui” betekent “naar je toe”, “Na” betekent “van je af”. Dit is precies de vorm van de massage. Met ritmische, schuddende en compressie technieken van de handpalmen, en rollende technieken (van je af en naar je toe) met de handrug en vingers worden de huid en de daaronder liggende spieren en pezen los gemasseerd. De kracht van Tuina is de natuurlijke en prettige manier waarop het lichaam zich kan ontspannen. Deze stimulerende massage begint licht en oppervlakkig. De huid en spieren worden warmer en losser. Gedurende de massage kan de druk worden opgevoerd, en dieper in de spieren, pezen en bindweefsel worden gemasseerd. Tuina is een effectieve en prettige massage om vastzittende knopen los te maken.

De Tuina massage wordt uitgevoerd via een laken op de huid. De wrijvingen met de handrug kan namelijk een brandend gevoel geven aan de huid. Tijdens deze Tuina massage kan de cliënt de kleding aanhouden. Voor een dieper effect wordt echter aanbevolen om slechts de onderkleding te dragen.

De effecten van Tuina:

  • Verwijderen van blokkades van de stroom van energie in het lichaam
  • Stimulatie van de circulatie
  • Het herstellen van het functioneren van gewrichten
  • Het optimaliseren van interne organen
  • Losmaken van spasmen en spierknopen
  • Afvoeren van afvalstoffen
  • Het harmoniseren van het zenuwstelsel
  • Het werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit
  • Het maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingverbeterend werken
  • ​Het versterkt het immuunsysteem


​Tuina is een effectieve massage om hedendaagse klachten te behandelen. Vastzittende nek, stijve schouders en onderrug, maar ook voor hoofdpijn, tintelende armen, spierpijn in benen, constipatie, en pre-menstruele klachten. Een goede aanvulling op Tuina massage is Cupping massage en/of cupunctuur.

Contra-indicatie: In gevallen van hoge koorts, osteoporose, zware infecties en/of zweren, trombose en aderontstekingen, na recente botoperaties of botbreuken, besmettelijke ziekten, serieuze huidproblemen, open wonden en een zware depressie, wordt een behandeling ontraden.

Kosten en vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een Tuina massage geheel of gedeeltelijk.Voor bijna alle maatschappijen geldt dat u een aanvullend pakket moet hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Een lijst met vergoedingen door de zorgverzekeraar kunt u vinden op mijn website. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u zeker weten of en hoeveel uw ziektekostenverzekeraar vergoedt, neem dan voorafgaand aan het consult contact op met uw zorgverzekeraar.

 


Maak kennis met Steven Lai

Ik ben Steven Lai en werk als acupuncturist en masseur binnen Health Plus. In mijn praktijk werk ik met verschillende acupunctuur- en massage stijlen. De behandelingen kunnen gecombineerd worden binnen een consult.

Met vriendelijke groeten,

Steven Lai

Contact gegevens:
Naarderstraat 13
1251 AW Laren
telefoon: 06-15052118 of Health Plus 035-5319990
email: info@chi-time.nl  
website: www.chi-time.nl