Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Dorn methode

De Dorn methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. Omdat er geen medische voorkennis nodig is, is ze snel en gemakkelijk te leren.

De Behandeling

De basis van de Dorn methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna Iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht: bekkenscheefstand!

Het leidt vaak tot veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten. Meestal krijg je te horen; je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter, dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden.

Het lange been moet korter gemaakt worden.

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van een drukimpuls (waarbij de rugspieren om de tuin worden geleid, zodat het pijnloos kan) teruggezet. Als het zich weer voordoet, kunt u met behulp van zelfhulp oefeningen uzelf corrigeren.

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

Kosten en vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de Dorn methode geheel of gedeeltelijk.
Voor bijna alle maatschappijen geldt dat u een aanvullend pakket moet hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Wilt u zeker weten of en hoeveel uw ziektekostenverzekeraar vergoedt, neem dan voorafgaand aan het consult contact op met uw zorgverzekeraar.

 


Maak kennis met Irma de Vries en Charlotte van Diepeningen 

Wij zijn Irma de Vries en Charlotte van Diepeningen en wij hebben ieder onze eigen praktijk in het Gezondheidscentrum Health Plus in Laren. (zie elders op de site onze informatie hierover)

Gezamenlijk praktiseren we de Dorn Therapie of DornMethode. Deze methode wordt toegepast bij rugklachten en gewrichtsklachten die worden veroorzaakt door benen van verschillende lengte, waardoor het lichaamsgewicht zich verplaatst naar het korte been en er dus een verkeerde houding wordt aangenomen.
Opmerkelijk dat vrijwel iedereen dit heeft en het verschil in lengte kan variëren tot wel 4 centimeter. Daar waar een dokter de klachten toewijst aan slijtage en waarvoor geen oplossing lijkt, blijkt er met de Dorn Therapie, en dus het behandelen van de wervelkolom, wel degelijk een oplossing te zijn voor de klacht.

Wilt u inhoudelijk meer lezen dan verwijzen wij u allereerst naar de subpagina’s van deze site en naar de website van Idelette Eijgelaar te Ommen waar wij de opleiding hebben gevolgd: www.ideletteeijgelaar.nl. Wilt u vervolgens de mogelijkheden doorspreken of graag een afspraak maken neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Irma de Vries & Charlotte van Diepeningen

Contactgegevens:
Naarderstraat 13
1251 AW Laren
telefoon: 035-5319990
website Irma: www.bsrlaren.nl
website Charlotte: www.stresslesstherapie.nl