Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Cupping

Cupping is een therapeutische behandeling, waar gebruik wordt gemaakt van “cups”. Dit zijn glazen bollen, die speciaal ontworpen zijn om de huid vacuüm te trekken.  

Met behulp van een vlam wordt de lucht in de cup warm gemaakt. Wanneer de cup vervolgens op de huid wordt geplaatst, trekt de cup zich vacuüm. Niet alleen de huid wordt vacuüm getrokken, maar ook het bindweefsel en spierweefsel. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding in het weefsel en op deze manier zijn talloze klachten op bindweefselniveau en op spierniveau te verlichten, dan wel op te lossen. Dieperliggende afvalstoffen (verzuring) in de bindweefsels, spieren en pezen worden zo naar de oppervlakte getrokken. Het lichaam kan deze afvalstoffen vervolgens beter en sneller afvoeren. Zo kunnen klachten worden verholpen.

Cupping kan helpen bij verschillende klachten, zoals:

  • spierpijn
  • hoofdpijn
  • stijve nek en schouders
  • vastzittende onderrug
  • Spijsverteringsproblemen
  • Menstruatie klachten
  • Gewrichtsklachten
  • Spier- en peesklachten

Cupping kan wel het effect hebben dat de huid wat vacuüm wordt getrokken rood wordt. Hoe meer knopen en afvalstoffen in het lichaam zitten, hoe dieper de kleur kan worden: van dieper rood tot zwart. Dit is niet erg en geeft aan dat er veel afvalstoffen vrij komen. Afhankelijk van de zuigkracht van de cups en van je eigen constitutie zullen na de behandeling ongeveer 1 tot maximaal 1,5 week cupping afdrukken op de huid zichtbaar zijn. Deze afdrukken verdwijnen geleidelijk.

Cupping is niet voor iedereen geschikt. Het is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en voor mensen die trombose hebben.

Kosten en vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een cupping consult geheel of gedeeltelijk.Voor bijna alle maatschappijen geldt dat u een aanvullend pakket moet hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Een lijst met vergoedingen door de zorgverzekeraar kunt u vinden op mijn website. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u zeker weten of en hoeveel uw ziektekostenverzekeraar vergoedt, neem dan voorafgaand aan het consult contact op met uw zorgverzekeraar.

 


Maak kennis met Steven Lai

Ik ben Steven Lai en werk als acupuncturist en masseur binnen Health Plus. In mijn praktijk werk ik met verschillende acupunctuur- en massage stijlen. De behandelingen kunnen gecombineerd worden binnen een consult.

Met vriendelijke groeten,

Steven Lai

Contact gegevens:
Naarderstraat 13
1251 AW Laren
telefoon: 06-15052118 of Health Plus 035-5319990
email: info@chi-time.nl  
website: www.chi-time.nl