Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Wat is Body Stress Release (BSR)?

Body Stress = lichaamsspanning

Release = vrijmaken/loslaten

Stress wordt vaak gezien als negatief (te druk, te haastig, zorgen), maar is ook een natuurlijke kracht; noodzakelijk om te overleven, het houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Stress is dus positief, zolang het ons vooruit helpt en negatief als het tegen ons gaat werken.

Bij overbelasting is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen. Het lichaam gaat zich verzetten. Ter bescherming, en om ons af te remmen, wordt de stress door het autonome zenuwstelsel als spanning vastgezet.

Door het afgeven van verschillende signalen, bijvoorbeeld pijnprikkels of vermoeidheid, probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken, om ervoor te zorgen dat het lichaam zelf weer kan herstellen.

Vanwege de zachte benadering is deze geschikt voor alle leeftijden iedere gezondheidstoestand

Gevolgen van Body Stress

Body stress heeft gevolgen voor de communicatie tussen de cellen in het lichaam.
Een gezond, goed functionerend lichaam heeft een normaal vermogen tot zelfgenezing  Dat is een taak van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel heeft vele functies: het aansturen van de spieren, de organen, de zintuigen, etc. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert, kan dat klachten geven op al deze gebieden. Bij overbelasting reageert het lichaam door zich aan te spannen. Die spanning kan zich in ieder weefsel opslaan. Het weefsel wordt samengedrukt, waardoor de zenuwen in dat gebied geïrriteerd of onderdrukt worden. Dat geeft verstoring van de zenuwprikkel: de communicatie in het lichaam is verstoord, met als gevolg allerlei mogelijke klachten.

Oorzaken van Body Stress

Body stress is het gevolg van overbelasting. We onderscheiden drie hoofdoorzaken:

Lichamelijke overbelasting

Dit kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, te zwaar of repeterend werk, door een verkeerde houding, etc.

Emotionele overbelasting

Dit heeft te maken met emotionele- en mentale druk die we thuis of bijvoorbeeld op het werk ervaren.

Chemische overbelasting

Dit wordt veroorzaakt door chemische verontreiniging van ons systeem. Denk aan het nuttigen, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen.

De opbouw van body stress is in de meeste gevallen een proces dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Afhankelijk van het aantal en de soorten ‘klappen’ die het lichaam te verwerken krijgt gaat dit ten koste van de gezondheid. Body Stress Release kan er voor zorgen dat de klachten worden weggenomen en het lichaam terugkeert naar de oorspronkelijke, gezonde toestand.

Kosten en vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een Body Stress Release consult geheel of gedeeltelijk.
Voor bijna alle maatschappijen geldt dat u een aanvullend pakket moet hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Een lijst met vergoedingen door de zorgverzekeraar kunt u vinden op mijn website. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u zeker weten of en hoeveel uw ziektekostenverzekeraar vergoedt, neem dan voorafgaand aan het consult contact op met uw zorgverzekeraar.

Recensies en Blog

voorbeeld krantenknipsel Telegraaf

 


Maak kennis met Irma de Vries

Ik ben Irma de Vries en praktiseer sinds 2007 fulltime Body Stress Release in het Gezondheidscentrum Health Plus in Laren. Mijn motivatie om de opleiding te volgen is voortgekomen uit persoonlijke ervaringen toen ik in 2005 Body Stress Release-behandelingen kreeg (na een nekhernia en een whiplash na een motorongeluk) en dankzij deze BRS-behandelingen volledig van de klachten herstelde. Voor mij was toen duidelijk: dit beroep wil ik uitoefenen. In 2007 rondde ik mijn opleiding af en mocht voortaan ‘Body Stress Release Practitioner’ achter mijn naam zetten.

Wat mij is overkomen kan iedereen overkomen, het leven bestaat uit mooie gebeurtenissen, maar er zijn ook hindernissen waarbij die we niet altijd alleen kunnen oplossen en waarbij we op zijn tijd extra hulp nodig hebben om te herstellen of een gezond lichaam te behouden.
Ik vond die hulp dus in Body Stress Release, een gezondheidstechniek om het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer te optimaliseren.

Op mijn site www.bsrlaren.nl kunt u ook uitgebreid lezen hoe u Body Stress kunt herkennen en over de behandelmethoden van Body Stress Release.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen.

Met vriendelijke groeten,

Irma de Vries

Contactgegevens:
Naarderstraat 13
1251 AW Laren
Telefoon: 06-53739485 of Health Plus 035-5319990
website: www.bsrlaren.nl