Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Pagina's
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Shiatsu massage

Kennismaking:
Ik ben Joke Veldhuizen en sinds 1990 ben ik Shiatsu therapeut. Het effect van Shiatsu heb ik zelf ooit ervaren toen in 'niet goed in mijn vel zat'. Ik liet mij toen masseren door een Shiatsu therapeut, en dacht "zo kan ik mij dus ook voelen".

 

Wat is Shiatsu?
Shiatsu past hand-en vindgerdruk op de huid toe met als doel ziekte te vookomen of te genezen, door natuurlijke (aangeboren) zelhelende krachten van het lichaam op te wekken. Hierdoor wordt de weerstand vergroot en het lichamelijke- en geestelijke welzijn bevorderd.

 

Hoe werkt Shiatsu?
Diagnose en therapie zijn bij de Shiatsu niet gescheiden.
Mijn handen en vingers zijn voldoende gevoelig om afwijkingen in lichaamswarmte, de huid en de spieren, door aanraking op te sporen.

Door massage van het hele lichaam, waarbij ik gebruik maak van speciale etherische- en massageolie, worden de natuurlijke herstellende vermogens gestimuleerd, worden krachten optimaal opgewekt en nemen uw lichamelijke klachten, vermoeidheid en zorgen af.

Voor de behandeling is er geen leeftijdsgrens; bij jonge mensen wordt het lichaam versterkt en bij mensen op middelbare leeftijd voorkomt Shiatsu de leeftijdgerelateerde ziekte en gaat het de veroudering tegen.

Regelmatige behandeling met Shiatsu helpt afwijkingen in het lichaam op te sporen en brengt de energie in het lichaam in evenwicht. Shiatsu is eigenlijk een soort gezondheidsbarometer.

De oorsprong van Shiatsu:

Shiatsu is een oude therapie die in 1905 door Tokujiro Namikshi werd ontdekt. Tokujiro was nog een kleine jongen toen zijn moeder ziek werd door gewrichtsreuma. Hij durkte de pijnlijke plekker en masseerde haar lichaam wat haar pijn verlichte.
In 1925 opende hij op Hokkaido het Shiatsu  Instutuut voor therapie en kreeg Shiatsu voor het eerst in 1955 wettelijke erkenning op grond van de positieve resultaten van de behandeling.