Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
 

Kijk gerust rond in onze uitgebreide webwinkel       

Let op.

U ziet geen prijzen van de Dr.Bauman inclusief Skinident en Beaucaire producten, deze producten mogen alleen verkocht worden via onze webshop, na een huid analyse in onze winkel.
Is deze huid analyse bij u verricht door ons.
Dan verkrijgt u van ons Dr.Bauman inloggegevens voor onze webwinkel en kunt u voortaan uw Dr Bauman producten via onze webwinkel aanschaffen.

Tea Tree olie
28 dec 2020
Health Plus
Het natuurlijke wondermiddel voor in huis.
Tea Tree olie

Tea Tree het natuurlijke wondermiddel.

Heb jij al tea tree olie in huis? Dit natuurlijke middeltje verdient zowel een plekje in je badkamerkastje als bij de schoonmaakmiddelen. Dankzij de antibacteriële werking van het goedje kun je het zowel inzetten voor gezondheid en beauty als voor het huishouden. Wij sommen de voordelen van tea tree olie voor je op.

14 x waarvoor u tea tree olie kunt gebruiken

Wat is tea tree olie?

Tea tree olie komt van – je raadt het al – de tea tree, een boom die van oorsprong voorkomt in Australië. Daar wordt de olie dan ook al eeuwenlang gebruikt als medicijn. Tea tree olie bevat verschillende bestanddelen die bacteriën, schimmels en virussen kunnen doden. Tegenwoordig is de olie ook in Europa goed verkrijgbaar bij (natuur)drogisten. En dat is logisch, want er is ontzettend veel dat je met de olie kunt doen. Dit zijn de manieren waarop je tea tree olie kunt gebruiken.

1. Handen ontsmetten

Omdat tea tree olie veelvoorkomende bacteriën en virussen, zoals de griep, kan doden, werkt het middel prima als natuurlijk ontsmettingsmiddel. Meng een paar druppeltjes tea tree olie met alcohol, aloë vera gel en vitamine E-olie en je mixt zo je eigen handreiniger in elkaar.

2. Insecten weren

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat insecten liever wegblijven van tea tree olie. Tea tree olie is daarom de perfecte basis voor een natuurlijk anti-insectenmiddel. Je kunt de olie bijvoorbeeld rondspuiten in de kamer om in de zomer muggen en andere vervelende insecten weg te houden.

3. Natuurlijke deodorant

Van tea tree olie kun je ook je eigen deodorant maken. Omdat het de bacteriën onder je oksel doodt, voorkomt het middeltje nare lichaamsgeurtjes. Je kunt de olie mengen met baking soda, maizena en kokosolie of sheaboter om heel eenvoudig je eigen deodorant te mengen.

4. Wondjes desinfecteren

Kleine wondjes en schrammetjes kunnen behandeld worden met tea tree olie om infecties tegen te gaan. Maak de wond goed schoon met water. Meng een druppeltje tea tree olie met een theelepel kokosolie en dep dit mengsel op de wond. Plak een pleister over het wondje. Herhaal dit twee keer per dag tot zich een korstje op de wond heeft gevormd.

5. Minder puistjes

Tea tree olie is een geliefd ingrediënt voor gezichtsverzorging. Daar kijken we niet van op, want meerdere onderzoeken wijzen uit dat tea tree een krachtig middel is tegen acne. Heb je last van puistjes, dan is het zeker het proberen waard om gezichtsverzorging met tea tree olie te gebruiken.

6. Schimmelnagels tegengaan

Schimmelnagels zijn niet gevaarlijk, maar erg prettig zien ze er niet uit. Dit veelvoorkomende kwaaltje kan gelukkig verholpen worden met tea tree olie. Je kunt een mengsel maken van tea tree olie en kokosolie en dit aanbrengen op de nagel(s). Was wel onmiddellijk daarna je handen, want anders kun je de schimmel overbrengen naar andere delen van je lichaam.

7. Natuurlijk mondwater

De antibacteriële werking van tea tree kan ook van pas komen om tandbederf en een slechte adem tegen te gaan. Je kunt je eigen mondwater maken door een druppeltje tea tree olie te mengen met een glas warm water en dit goed te mengen. Spoel je mond ongeveer dertig seconden met het water. Let op! Slik het mondwater niet door, maar spuug uit na het spoelen. Tea tree olie is namelijk niet geschikt voor consumptie.

Benieuwd naar wat je nog meer allemaal kunt doen met tea tree olie? Lees dan verder op de volgende pagina.

8. Allesreiniger voor in huis

Niet alleen jezelf, ook je huis kun je reinigen met tea tree olie. Je maakt zelf een natuurlijke allesreiniger door 20 druppeltjes tea tree olie te mengen met 180 milliliter water en 120 milliliter appelazijn. Doe dit in een sprayflacon en gebruik het als natuurlijk schoonmaakmiddel. Pas uiteraard wel op met oppervlakten die niet tegen azijn bestand zijn.

9. Huidirritaties verminderen

Ook ontstekingen op de huid (dermatitis) kun je verminderen met behulp van tea tree olie. Meng 10 druppeltjes tea tree olie met een eetlepel olijfolie en breng dit tweemaal daags aan op de ontstoken huid. Dit mengsel kun je ook gebruiken als je last hebt van insectenbeten of psoriasis.

10. Roos verhelpen

Roos is niets gevaarlijks, maar toch hebben we liever geen witte vlokken in ons haar en op onze schouders. Shampoo met tea tree middel zou werken als natuurlijk anti-roosmiddel. En dat is niet de enige bijdrage die het kan leveren aan een bos glanzende lokken. Tea tree zou namelijk ook jeuk op de hoofdhuid en vettig haar verhelpen. Een speciale shampoo kopen is niet eens nodig: voeg gewoon een paar druppeltjes tea tree olie toe aan de shampoo die je al in huis hebt.

11. Zwemmerseczeem verminderen

Nog zo’n schimmelinfectie die je makkelijk op kunt lopen. Door zwemmerseczeem krijg je last van een gebarsten huid, blaren en roodheid, meestal op de voeten. Tea tree olie kan deze klachten verminderen. Meng gelijke delen maïzena en baking soda met 20-25 druppeltjes tea tree olie en smeer dit twee keer per dag op de voeten.

12. Natuurlijke luchtverfrisser

Ben je in het bezit van een aromadiffuser, dan weet je waarschijnlijk al hoeveel natuurlijke oliën voor je kunnen doen. Tea tree olie is daar geen uitzondering op. Doe een paar druppeltjes tea tree olie in de aromadiffuser en zet het apparaatje aan. Dit zorgt voor een frisse geur in huis en voor een natuurlijke zuivering van de lucht.

13. Schimmel in huis verwijderen

Dat tea tree olie wel raadt weet met schimmels, is inmiddels duidelijk. Dat geldt niet alleen voor schimmelinfecties op de huid, maar uiteraard ook voor beschimmelde oppervlakten in huis (want zeg nu zelf, die badkamervoegen blijven nooit gespaard). Meng 10 druppels tea tree olie met een glas water en doe dit in een sprayflacon. Spray het mengsel op het oppervlak dat je schoon wilt maken en haal af met een schone doek. Herhaal dit totdat alle schimmel weggepoetst is.

14. Frisse was

Vuile was? Tea tree olie helpt je wasmachine een handje om alles weer stralend schoon te krijgen. Voeg een paar druppeltjes van de olie toe aan het wasmiddelvakje van de wasmachine. Zo worden er tijdens de wasbeurt nog meer bacteriën en schimmels verwijderd uit je kleding.